Mieszanka do pieczenia chleba, mąka owsiana bezglutenowa BIO - 500g

Manufacturer: BAUCK HOF

Availability: Exists Exists Na magazynie
  • Ilość(szt.) szt
  • 19.50 zł

Opakowanie zawiera  500g

Gluten: NIE
Produkt Wegański: TAK
Produkt wegetariański: tak

Składniki : mąka owsiana pełnoziarnista (bezglutenowa)* 33,7%, skrobia kukurydziana*, mąka gryczana pełnoziarnista*, mąka pełnoziarnista z prosa brązowego*, skrobia ziemniaczana*, zakwas gryczany w proszku* (mąka gryczana*, mąka z komosy ryżowej*, kultury starterowe), sól morska, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, mielone łuski babki jajowatej* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Produkt posiada certyfikat BIO.

Wartość odżywcza 100 g

Wartość odżywcza 1470kj/348kcal
tłuszcz 3,0g
w tym kasy tłuszczowe nasycone 0,5g
węglowodany 69g
w tym  cukry 0,8g
błonnik 6,7g
białko 7,5g
sól 1,9g

 

Sposób przygotowania:  Zawartość opakowania, 1 paczkę drożdży suszonych i 500 ml letniej wody krótko zarobić i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia albo do natłuszczonej foremki. Ciasto wygładzić za pomocą nawilżonej szpatułki do ciasta i posypać mąką. Pozostawić chleb do wyrośnięcia w ciepłym miejscu przez 30 minut. Nagrzać piekarnik do 250 stopni C (górna i dolna grzałka), do żaroodpornej miski wlać 100 ml wrzącej wody, pozostawić na dole piekarnika i podpiec chleb przez 10 minut.  Następnie piec chleb w 220 stopni C przez 50 minut.

Przechowywanie: Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

Pochodzenie : Niemcy

Recommended