



Mieszanka do pieczenia chleba, mąka owsiana bezglutenowa BIO - 500g
- Ilość(szt.) szt
- 19.50 zł
Opakowanie zawiera 500g
Gluten: | NIE |
Produkt Wegański: | TAK |
Produkt wegetariański: | tak |
Składniki : mąka owsiana pełnoziarnista (bezglutenowa)* 33,7%, skrobia kukurydziana*, mąka gryczana pełnoziarnista*, mąka pełnoziarnista z prosa brązowego*, skrobia ziemniaczana*, zakwas gryczany w proszku* (mąka gryczana*, mąka z komosy ryżowej*, kultury starterowe), sól morska, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, mielone łuski babki jajowatej* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Produkt posiada certyfikat BIO.
Wartość odżywcza 100 g
Wartość odżywcza | 1470kj/348kcal |
tłuszcz | 3,0g |
w tym kasy tłuszczowe nasycone | 0,5g |
węglowodany | 69g |
w tym cukry | 0,8g |
błonnik | 6,7g |
białko | 7,5g |
sól | 1,9g |
Sposób przygotowania: Zawartość opakowania, 1 paczkę drożdży suszonych i 500 ml letniej wody krótko zarobić i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia albo do natłuszczonej foremki. Ciasto wygładzić za pomocą nawilżonej szpatułki do ciasta i posypać mąką. Pozostawić chleb do wyrośnięcia w ciepłym miejscu przez 30 minut. Nagrzać piekarnik do 250 stopni C (górna i dolna grzałka), do żaroodpornej miski wlać 100 ml wrzącej wody, pozostawić na dole piekarnika i podpiec chleb przez 10 minut. Następnie piec chleb w 220 stopni C przez 50 minut.
Przechowywanie: Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Pochodzenie : Niemcy